Infra szauna készítése

 

Az infrakabin méretezése


Infráink méretezésénél az infrafürdőzni vágyók számát vesszük elsősorban figyelembe. Legkeresettebb közösségi és családi típusaink az egy - három személyes kiviteleink, általában 1,2 - 2,0 m2 közötti alapterülettel. Fontos azonban tudni, hogy egy adott infrakabin közösségi használatra való alkalmassága nem méretének, hanem felszereltségének köszönhet!Az infratechnológia méretezése az infrakabinban


Az infrakabinon belüli infrasugárzók számának és helyének meghatározásakor legfontosabb szempont, hogy lábainkat, valamint felsőtestünk elülső és hátulsó felét, azaz testfelületünk min. 75 %-át, egyforma intenzitással érje a mélymeleg terápiás hosszúhullámú infravörös sugár.Az infrasugár hatékonysága négyzetesen csökken miután a sugárzót elhagyta, emiatt 60 cm-nél távolabb sugárzó nem kerülhet testünktől! Ráadásul a falakról, az infrakabin berendezési tárgyairól, valamint a testünkről visszaverődő infrasugarak mennyiségben és intenzitásban egyaránt alkalmatlanok megfelelő terápiás infrahatást úgynevezett mesterséges lázat testünkben kiváltani! Nem véletlen, a professzionális infrakabinok legfőbb ismertetője, hogy mindössze kb. 40 °C-os belső kabinhőmérsékleten képesek izzadást, méregtelenítést kiváltani!Elektromos áram


Az alábbi táblázat segít Önnek, hogy az infrakabinhoz hozzá tudja rendelni a megfelelő elektromos teljesítményt. A táblázatból kiolvasható az előírtáramvezető vezeték keresztmetszete, valamint a kabinhoz szükséges biztosíték teljesítménye.


Infrakabin teljesítmény Elektromos vezeték (mm2) Biztosíték • 2,0 kW 230 V 3 x 1,5 réz 1 x 10 A
 • 2,4 kW 230 V 3 x 1,5 réz 1 x 16 A
 • 2,8 kW 230 V 3 x 2,5 réz 1 x 16 A
 • 3,2 kW 230 V 3 x 2,5 réz 1 x 16 A
 • 3,2 kW 400 V 5 x 1,5 réz 3 x 10 A

Célszerű az infrakabinhoz külön biztosítékokat hozzárendelni, az áramszolgáltató vezetéket pedig a kabin 2 m-es körzetén belül egy leválasztó kapcsolóval ellátni. Az áramszolgáltató vezeték kiállási helyének tervezéséhez szakembereink rendelkezésére állnak!Áramszolgáltató vezeték az érvényes szabvány szerint kiépített, EPH rendszerbe bekötött 3, vagy 5 eres rézvezeték. Célszerű továbbá az infrakabin áramszolgáltató vezetékére egy életvédelmi FI relét csatlakoztatni az elektromos balesetek elkerülése végett ! Lásd a lenti ábrát!Az infrakabin helye


Méretre gyártott infrakabinjaink épületen belül szinte bárhová telepíthetőek ahol a befogadó helyiség megfelel az alábbi feltételeknek: • Az infrakabin helyén legyen könnyen tisztítható, vízszintes padló.
 • Uszodatérben és vizesblokk közelében történő telepítés esetén meg kell védeni az infrakabint a magas párától és a közvetlen vízhatástól.
 • Hogy elkerüljük a fafelületek vízzel való fröcskölését, célszerű az infrakabint a vizes blokkoktól például egy válaszfallal megvédeni.
 • Az infrakabint befogadó helyiség belmagassága legyen min. 180 cm. A kabinból használat közben elhasznált, langyos levegő áramlik ki, melynek a befogadó helyiségből történő kivezetését a befogadó helyiség szellőztetésével lehet biztosítani. Kérje ki az előzetes helyszíni szemle során munkatársunk véleményét.
 • A kifelé nyíló kabinajtó számára kötelező szabad teret biztosítani !
 • Amennyiben a leendő infrakabin teljesen kitölti a befogadó helyiséget, a helyiség bejáratának szélessége minimum 70, magassága 190 cm kell legyen !
 • Tekintve, hogy az infrakabin mesterségesen szárított, vegyileg kezeletlen faanyagokból kész@l, annak befogadó helyiségében a levegő páratartalma nemhaladhatja meg a 75 %-ot!
 • Infra használat közben, a hagyományos finn szaunával ellentétben, az Infra kabinban maximum 45-55 °C fokos belső hőmérséklet alakul ki, ezért infra fürdőzéskor a kabin befogadó helyiségében min.18 °C hőmérsékletet kell tudni biztosítani! Infra kabin kültéribe nem telepíthető!

Termék ajánló

Hő és páramérő SA-241THX

Hő és páramérő SA-241THX

Hőkezelt fenyő (thermowood)

RÉSZLETEK
NB36 Sawo Mini beépített vezérléssel

NB36 Sawo Mini beépített vezérléssel

MN-36NB 3,6 kW, 8-10,5 kg kályhakő igény

RÉSZLETEK
Szauna illat, szárított nyírfalevél

Szauna illat, szárított nyírfalevél

4 x 3 g

RÉSZLETEK

Tovább a termékekhez

Szauna a lakásban

Az otthoni szauna, ami öt éve még talán státuszszimbólumnak számított, a szauna, ma már sokak számára elérhető.

 

Tovább a cikkhez

Gőzfürdő, szauna - miben különböznek?

Jótékony hatásuk hasonló, mindenki aszerint válasszon közülük, melyikben jól érzi magát.

Tovább a cikkhez